Platforma za eksperiment - poziv na sudjelovanje

Radionica 10.01.2017. - 31.01.2017. Čitaonica i Galerija VN

Poziv na sudjelovanje u seriji radionica

PLATFORMA ZA EKSPERIMENT

Galerija VN, Ilica 163a
10. 1. - 31.1.2017.


područje djelovanja


Platforma za eksperiment ima za cilj istraživati specifičnosti prostora kroz spajanje suvremenih praksi unutar umjetničkih područja; izvedbenih, audio umjetnosti, te vizualnih umjetnosti. Takvo integriranje različitih pravaca u umjetnosti uključuje korištenje stvarnih i specifičnih prostora i njihovo osvještavanje kao scenskih i ambijentalnih prostora u stvaranju audio-vizualnog događaja.
 

cilj djelovanja


Program radionice izvodi se s ciljem dijeljenja znanja i iskustava, s naglaskom na procesualnost stvaranja i iskustvenog doživljaja gdje se konačna prezentacija rada očituje kroz timski i participatorni učinak uključenih sudionika.
 

motivacija


Za razliku od standardnih ex-katedra predavanja ovakva platforma izmještanjem u stvarni i opipljiv prostor grada (site-specific) uključuje sve svoje sudionike u aktivno dijeljenje znanja putem različitih umjetničkih vještina i teoretskih kompetencija. Osvještavanjem  osobnog doprinosa unutar zajedničkog timskog rada upućuje se na potrebne i nove metode učenja u visokoškolskom obrazovanju i afirmiranju umjetničkih praksi/eksperimenta unutar umjetničkog znanstvenog područja obrazovanja.

Platforma za eksperiment nastala je na inicijativu Lare Badurine u suradnji sa Antonijem Kiselićem, Libertom Mišan i Sarom Salamon.

Platforma za eksperiment izvoditi će se s pozvanim umjetnicima glazbenog tandema JMZM.  

 

konceptualni okvir prvog izdanja Platforme za eksperiment


Trotjedna radionica participativnog produkcijskog modela Platforme za eksperiment, započinje sa svojim istraživačkim radom u prostoru Galerije VN koji djeluje i kao čitaonica dnevnog i tjednog tiska.

Radionica će se baviti iskustvom prostora koji kreće od posrednog iskustva i njegovih imaginacijskih mogućnosti. Konkretnije, riječ je o spacijalizaciji  informacija (posrednog iskustva) dobivenih iz jednog izabranog novinskog članka dnevnih novina. 

Za vrijeme trajanja, radionica je kroz razgovor sa sudionicima otvorena za svu zainteresiranu publiku u zajedničkom stvaranju na licu mjesta, u kreiranju audio- vizualnog događaja.

Broj sudinika radionice je ograničen, a troškovi boravka i putovanja nisu uključeni.

Uz kratko motivacijsko pismo prijavite se na adresu:

platformazaeksperiment@gmail.com

do 8. siječnja 2017.

s naznakom u kojem biste tjednu voljeli prisustvovati:

tjedan 10.01. -13.01.
tjedan 17.01. -20.01.
tjedan 24.01.- 27.01.
 
zatvaranje i prezentacija radionice dogoditi će se u utorak 31.01. 2017.

Veselimo se vašem dolasku!
 
Platforma za eksperiment sufinancirana je sredstvima Primorsko goranske županije, Upravnog  odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu