Predstavljamo: Putovanje u nepoznato

Predstavljanje knjige 27.09.2021. | ponedjeljak American Corner Zagreb Početak događanja: 14 sati Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Anita Peti Stantić

Prof. dr. sc. Anita Peti-Stantić gostuje u virtualnoj Zoom sobi Američkog kutka Zagreb u povodu objavljivanja njezine nove knjige Putovanje u nepoznato i obilježavanja Godine čitanja te promicanja čitanja i pismenosti. 

Susret će se održati online putem ZOOM platforme. Molimo sve zainteresirane da se unaprijed najave slanjem svoje mail adrese na iva.klak.mrsic@kgz.hr ili na aleksandra.cvitkovic@kgz.hr
 
Program se provodi u suradnji s U.S. Embassy Zagreb, Croatia, American Corner Osijek, American Corner Rijeka, American Corner Vukovar, American Corner Zadar.



Susret s prof. dr. Anitom Peti Stantić nastavlja tematsku orijentaciju Američkog kutka Zagreb  na području medijske  pismenosti te ćemo u predstavljanju nove knjige Putovanje u nepoznato razgovarati o važnosti poticanja čitanja posebno kod mladih. Zašto je čitanje važno i kako motivirati mlade da posegnu za knjigom te kako čitanje pomaže u razvoju samopouzdanja, dobrih radnih navika, razvoju govornih vještina, odvažnosti, strpljenju kao i svim onim osobinama i vještinama koje su nam neophodne u svakodnevnom životu u nastojanju da u vlastitom radu ostvarimo željene rezultate kao i da se ostvarimo u kreativnom pristupu i kritičkom preispitivanju stvarnosti kojom smo okruženi.

O autorici:

Anita Peti-Stantić završila je Filozofski fakultet u Zagrebu, magistrirala je na Sveučilištu Yale, a poslijediplomski studij je nastavila na Sveučilištu u Beču. Doktorirala je u Zagrebu 2002. godine. Redovita je profesorica južnoslavenskih jezika i poredbene lingvistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i voditeljica Katedre za slovenski jezik i književnost. Napisala je nekoliko znanstvenih monografija, nekoliko desetaka znanstvenih članaka, veliki slovensko-hrvatski rječnik te samostalno knjigu „Čitanjem do (spo)razumijevanja: Od čitalačke pismenosti do čitateljske sposobnosti“ (Ljevak, 2019.) i s kćeri maturanticom, Vedranom Stantić, Znati(želja): Zašto mladi trebaju čitati popularnoznanstvene tekstove, i to odmah? (Ljevak, 2021.). I “Putovanje u nepoznato : Zašto se bavim znanošću ( i kako je do toga došlo)?”