Predstavljanje knjige "Marulov san"

Predstavljanje knjige 12.11.2021. - 12.12.2021. Knjižnica Medveščak Odjel za odrasle, Trg žrtava fašizma 7 dr. sc. Dino Milinović
U povodu Godine Marka Marulića i 500 godina tiskanja Judite dr. sc. Dino Milinović je 4.11.2021. u Knjižnici Medveščak predstavio svoj povijesni roman Marulov san u kojemu je glavni lik upravo "otac hrvatske književnosti."
Dr. sc. Dino Milinović je od 1991. do 2001. godine radio u državnoj službi (Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo kulture), kao tajnik Hrvatske komisije za suradnju s UNESCO-om i savjetnik za kulturu u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Parizu. Za doprinos na tome području odlikovan je 1996. godine Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića. Od 2001. godine predaje na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Objavio je brojne studije i članke, u Hrvatskoj i Francuskoj, te dvije knjige s područja kasnoantičke i ranokršćanske civilizacije i umjetnosti. Objavio je nekoliko dramskih tekstova te četiri romana od kojih je posljednji Marulov san.

Razgovor vodio: Luka Kvesić, dipl. knjiž.
Montaža snimke: Jagoda Ille