PRIMAVERA - Inga Burmudžija

Izložba 18.04.2018. - 11.05.2018. Knjižnica Savski gaj Inga Burmudžija
Autorica oslikava univerzalne motive prirode i proljeća koristeći različite tehnike: crtanje flomasterima, enkaustiku i točkanje.
Crta leptire, cvijeće i ptice koristeći uglavnom vrlo žive boje kojima najavljuje buđenje prirode nakon sivih tonova zime.

Inga Burmudžija, ( 1948.) diplomirana biologinja PMF- Zgb. Većinu radnog vijeka provela u Plivi - Zagreb i Nerežišće na otoku Braču.
Crtanje i slikanje velika joj je ljubav od ranog djetinjastva, što kroz studij djelomično kompenzira crtajući preparate biljnog i životinjskog svijeta. Samouka, po umirovljenju, 2007. intenzivnije crta , i to posebnim slikarskim flomasterima , a od 2008. intenzivnije se bavi gotovo zaboravljenom tehnikom enkaustike te od 2017., tehnikom točkanja .
Od kraja 2015. članica je likovne sekcije u Krapinskim Toplicama. Do sada je imala nekoliko skupnih izložbi u Zagrebu, na Braču i u Krapinskim Toplicama te nekoliko samostalnih u Knjižnicama grada Zagreba i u Narodnoj knjižnici Sisak.

Tehnike:
Tehnika crtanja flomasterima jedna je od tehnika tinte; crta se na podlozi glatkog papira posebnim slikarskim permanentnim flomasterima i uz obveznu crnu konturu bez prethodne skice.
Tehnika enkaustike je stara više od 1800 godina, a u današnje doba doživljava svoju renesansu zahvaljujući električnim uređajima kojima se topi voštana boja na različite podloge – papir, kamen, drvo, platno i druge koje ne upijaju vosak. Na taj način moguće je postići izvanrednu ljepotu boja, gotovo magične tonove, maštovite vizije te potaknuti maštu kako umjetnika tako i promatrača.
Tehnika točkanja, DOT ART je drevna aboridžinska tehnika slikanja. Točka se akrilom na slikarskom platnu.

Kontakt
01/ 38 44 845 ; 091/ 16 85 702
inga.burmudzija@gmail.com