Putopisno predavanje Japan; dramsko scenska igra Kako nastaje priča

Predavanje 23.04.2018. | ponedjeljak Knjižnica Vjekoslava Majera Početak događanja: 18:30 Helena Predojević, Dubravko Dragojević, Dragica Dujmović Markusi, učenici dramske skupine Gimnazije Lucijana Vranjanina
Helena Predojević, Dubravko Dragojević

U Noći knjige održat će se dva programa: putopisno predavanje i dramsko scenska igra.
Veliki  ljubitelji putovanja i različitih kultura, Helena Predojević i Dubravko Dragojević, približit će nam Japan sa svoga 14-dnevnog putovanja po toj dalekoj zemlji: "Po danu pust jer svi rade, ali predvečer živne sa sasvim novom neobičnom čarolijom boja i zvukova. Žarka svjetla, široke ulice, uske ulice, glazba na sve strane i neopisiva čistoća. Nema napojnica, ali s druge strane obostrani naklon u znak poštovanja bilo koje transakcije. Jedan drugi svijet koji morate doživjeti, ako ništa drugo 14 dana za početak bilo bi dovoljno".

Dubravko Dragojević, rođen je 1972. u Zagrebu. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu. Od tinejdžerskih dana zaljubio se u putovanja. Ranih 90-ih dva puta autostopom odlazi do Amsterdama na nekoliko mjeseci i nazad, mjesec dana putuje InterRailom uzduž i poprijeko Europom. Zadnjih desetak godina obožava sjesti u auto s Helenom i zaputiti se u nepoznate krajeve i kutke Europe. Bavi se 3D dizajnom, glazbom ...

Helena Predojević, rođena 1977. u Zagrebu. Od malih nogu stalno u pokretu, voli  ples,  jogu, balet, flamenko, knjige, glazbu, fotografiju, koncerte, šivanje, razne buvljake, lutanja gradovima, bicikliranje, putovanja ... Završila je studij filozofije, lingvistike i bibliotekarstva na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Preko 10 godina radi u Knjižnicama grada Zagreba. Također je učiteljica joge koja njeguje vlastiti stil.  

Uvijek putuje s Dubravkom. Vlastitim autom obišli su baš sve zemlje Balkana, skoro sve države Europe, Ukrajinu i od euroazijskog dijela Tursku, a avionom putovali su do Londona, New Yorka, Hong Konga, Kine i Japana.
 

 U nastavku programa dramska skupina učenika Gimnazije Lucijana Vranjanina pod vodstvom profesorice Dragice Dujmović Markusi izvest će dramsko scensku igru Kako nastaje priča prema motivima novele Zagrljaj Ranka Marinkovića i dr. Dramska skupina inače niže uspjehe i iz godine u godinu nastupa na državnoj smotri Lidrano.