Radovi polaznika Slikarskog studija Centra za kulturu Novi Zagreb

Mjesec hrvatske knjige 23.10.2020. - 13.11.2020. Knjižnica Dugave
Izložba likovnih radova polaznika Slikarskog studija obuhvaća 29 crteža i slika na papiru različitih autora, nastalih pod stručnim vodstvom Vesne Šantak. 

Autorice:
Suzana Andrlon Radojković
Jadranka Herceg
Matilda Đurek Hurst
Anica Martan
Mirjana Hribar
Luca Rađenović
Gordana Podrug
Nena Krvavac
Anđa Barišić
Katarina Rašić


Slikarski studio je radionica za srednjoškolsku dob i odrasle, a na radionici se općenito savladavaju osnove crtanja, slikanja, grafičkih tehnika i modeliranja. Namijenjena je amaterima i edukativnog je karaktera. Polaznici posjećuju izložbe u Galeriji Vladimir Bužančić i upoznaju se sa suvremenim umjetničkim praksama. Radionice se dijelom održavaju u prirodi po principu crtanja i slikanja po promatranju te se pritom savladava osnova perspektive, odabir kadra, crtanje i slikanje prirode i arhitekture.
Smještanjem likovne akcije u urbani prostor, želi se ukazati na potrebu preispitivanja značenja samog prostora i svakodnevnog života koji se događa u određenom kvartu. 

Autorica i voditeljica programa Vesna Šantak diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti na smjeru slikar-grafičar u Zagrebu 1998. godine u klasi profesora Frane Para na Odjelu grafike. Pored slikarstva i kiparstva, umjetnica se bavi plesom, eksperimentalnim teatrom, ilustriranjem i pedagoškim radom. Autorica je i voditeljica projekata likovnih i plesnih radionica za djecu i odrasle od 1998. godine. Izlaže na samostalnim i skupnim izložbama, a dosad je održala i desetke performansa u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (1999.), Academie Moderne (2000.), Punkta (2001.) i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (2004.) godine. Vesna Šantak dobitnica je posebne nagrade publike na DAAK-u 2005. godine u Koprivnici.