Raspjevana šuma

Predstavljanje knjige 02.11.2017. | četvrtak Knjižnica Vjekoslava Majera Početak događanja: 14:00 Franjo Mandić, Hela Švarc, Dijana Čupić
Franjo Mandić rođen je 1944. g. u Grabovici kod Mostara. Živio je u Slavonskom Brodu, a sada u Zagrebu. Predsjednik je Udruge ljubitelja pera i kista Pegaz koja je izdala zbornik pjesama tri zbirke poezije i proze pod nazivom Zajedno na putu. Piše pjesme koje odišu kršćanskom tematikom, kratke priče, aforizme - Mudroslovice, 2016. te pjesme i zagonetke za djecu. Djela: priča Nazaretsko čudo, knjige pjesama Kapi tišine i Kapi izvora. Najnovija je knjiga pjesama i zagonetki za djecu Raspjevana  šuma.
Hela Švarc slikarica je, pjesnikinja, a po struci farmaceutkinja. Izražava se u različitim umjetničkim medijima. Osim slikarstvom, bavi se umjetničkim oblikovanjem keramike zahvaljujući stručnim usavršavanjima. Oslikava svilu motivima hrvatske baštine (glagoljica, pleter ...). Izlagala je grupno i samostalno, nagrađivana je. Djeluje u okviru likovne udruge Grupa 79 i članica je Hrvatskoga likovnog društva.
Dijana Čupić knjižničarka je u OŠ Zapruđe i spisateljica. Objavila je 2017. knjigu za djecu Domopisnice i školopisnice: ozbiljno-neozbiljne i neozbiljno-ozbiljne priče.