Recycle with US: Recikliranje i ja

Izložba 15.01.2021. - 14.02.2021. Knjižnica Augusta Cesarca, Ravnice Odjel za djecu i mlade
epa.gov
U današnje vrijeme razvoj zelene pismenosti kod djece od ključne je važnosti za očuvanje i zaštitu okoliša. Knjižnice grada Zagreba prepoznale su tu potrebu te putem projekta Zelena knjižnica za zeleni Zagreb provode različite programe.
Veleposlanstvo SAD-a također potiče aktivnosti i programe s ciljem odgovornog djelovanja pojedinaca i zajednice na zaštiti i očuvanju okoliša pod nazivom Recycle with US.
Izložba Recikliranje i ja nastala kroz suradnju  Američkog kutka Zagreb koji djeluje u sklopu Knjižnica grada Zagreba i Ognjena Livade iz udruge Suncokret-Oljin spaja težnje dvaju ekoloških projekata.

Virtualnu izložbu plakata i edukativnih materijala možete pogledati ovdje.
 
Materijali za izložbu nastali su na radionicama koje su se održavale od 20. svibnja 2019. do 4. lipnja 2019. u Knjižnici Jelkovec i Knjižnici Augusta Cesarca koje sudjeluju u programima Američkog kutka Zagreb kao suradničke knjižnice, te u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, gdje je smješten Američki kutak Zagreb.

Ovaj projekt nije ovom izložbom završen, već se nastavlja temom recikliranja električnog i elektroničkog otpada pod naslovom EE-Waste.