Što je ljepota zapravo?

Izložba 10.08.2016. - 12.09.2016. Knjižnica Dugave
Izložba učeničkih radova Što je ljepota zapravo? učenica grupe Uradi sam i Likovne grupe Učeničkog doma Škole za primalje Zagreb, Vinogradska 29,. Izložbu možete razgledati u Knjižnici Dugave od 10.8.2016. do 12.9.2016. godine.

O ŠKOLI I DOMU 

Učenički dom Škole za primalje Vinogradska 29 u sastavu je Škole od njenog osnutka, 1876. godine. Škola je promijenila nekoliko lokacija, a od 1971. godine nalazi se u sadašnjoj, namjenski građenoj zgradi u krugu Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice", Vinogradska cesta 29. U domu je smješteno 96 učenica iz raznih krajeva naše države, koje se školuju za primalje.
Osim uobičajenih obveza vezanih uz školske programe, učenice se mogu uključiti u brojne izborne programe u školi i domu.
Cilj odgojno-obrazovnog rada u području kreativnosti kao jedna od kompetencija učenica je razvoj svijesti o važnosti stvaralačkog izražavanja ideja, iskustva i emocija...Tako su tijekom ove školske godine 2015./2016. nastali novi radovi koji krase domske i školske prostore. Naša postignuća prezentiramo svim učenicama i zaposlenicima Škole uz godišnjice i proslave. Sudjelujemo na županijskim i državnim natjecanjima te postižemo zapažene rezultate.

Do sada su radovi učenica izlagani i prezentirani na skupnim i pojedinačnim izložbama te radionicama u Zagrebu, Bedekovčini, Umagu, Baškom polju, Rovinju...
Ove godine, jubilarni deseti put izlažemo radove naših učenica u Knjižnici Dugave. Na ovoj izložbi svojim se radovima predstavljaju učenice iz dva izborna programa:
Uradi sam, voditeljica Saša Lautenbach, prof. i Likovna grupa, voditeljica Mina Ruljančić, prof., akademska slikarica.
Učenice Likovne grupe su se ove godine bavile tehnikom slikanja i crtanja, a učenice grupe  Uradi sam  oslikavanjem svile i izradom ukrasnih predmeta.
Na Domijadi 2016. godine, učenice su svojim radovima osvojile prva i druga mjesta u kategoriji slikarstvo, crteži i rukotvorine.
Dođite, pogledajte izložbu i veselite se s nama rezultatima našeg kreativnog zanosa.

ss-primalje-zg.skole.hr