Stolice

Izložba 25.11.2011. - 17.12.2011. Čitaonica Kustošija
Ovi radovi UPI keramike inspirirani su stvaralaštvom slovenskog arhitekta, dizajnera i majstora Janeza Suhadolca. Najveći dio njegova opusa pripada upravo izradi stolica. Janez Suhadolc redoviti je profesor na Studiju arhitekture Sveučilišta u Ljubljani, a već nekoliko desetljeća dizajnira i izrađuje razne vrste namještaja, posebice stolice od drveta.
Poticaj za izradu upravo ovih stolica dobiven je od akademika Hanibala Salvara.
 
Izlažu: Đurđa Budimić, Željko Bartolić, Katia Buneta, Viktor Đerek, Tomislav Ivašković, Mijo Kozarić, Tihomir Kušan, Ankica Mesarić, Ivo Pala, Mara Pavlović, Ivana Pevec, Božidar Kobasić, Ivna Poović, Romana Posavec, Ivana Reščić, Ivana Maričić, Ljiljana Poović, Vera Kovač.
 
Neke od naših zadnjih izložbi keramike:
  • »ZAJEDNO« (Together), grupna izložba sa Emilom Benčićem, Suzanom Baljak & Borisom Roce, galerija Zvonimir, Zagreb 2008
  • Međunarodna izložba keramike i stakla MIKS 10, Zagreb 2009
  • Međunarodna izložba keramike KERAMIKA RIJEKA 2009
  • Izložba u čast dizajnera Borisa Ljubičića, Raša, 2009, Zagreb 2009
  • Izložba u čast kipara Ivana Kožarića, Zagreb 2010
  • 2. Hrvatski Biennale Keramike, Zagreb, Našice and Umag, 2011
  
Kreativna radionica UPI KERAMIKE  u Zagrebu
 
Kreativna radionica u Zagrebu nudi različite obrazovne i kreativne sadržaje odraslim osobama sa i bez intelektualnih teškoća. Voditeljica kreativne radionice je umirovljena profesorica Valerija Jelčić, koja je cijeli svoj radni vijek provela u radu s osobama s intelektualnim teškoćama i razvoju njihovih vještina na području kulturno-umjetničkog stvaranja. Od samog osnivanja Udruge za promicanje inkluzije pa do danas profesorica Jelčić intenzivno radi s osobama s intelektualnim teškoćama na njihovu uključivanju u zajednicu putem likovnog izražavanja.
Likovne kreativne radionice su radionice otvorenog tipa, što dokazuje i niz izložbi radova koje je UPI keramika zajedno sa suradnicima iz lokalne zajednice uspješno organizirala. Pritom posebno napominjemo suradnju s priznatim umjetnicima koji se uvijek iznova rado vraćaju i surađuju u pojedinim aktivnostima.
 
Udruga za promicanje inkluzije (UPI) je nevladina, neprofitna i humanitarna organizacija osnovana u Zagrebu u listopadu 1997. godine. Aktivnosti Udruge temelje se na filozofiji inkluzije, prema kojoj osobe s intelektualnim teškoćama imaju pravo biti ravnopravni i aktivni članovi društva.
 
Bleiweissova 15, 10000 Zagreb
Tel/fax: 01/ 37 51 696
e-mail: inkluzija@inkluzija.hr 

Izložba je dio projekta Knjižnica širom otvorenih vrata.


Stolice     Stolice