Šuška se, šuška

Izložba 08.09.2017. - 06.10.2017. Knjižnica Dugave Vlatka Šušić
Vlatka Šušić rođena je 26.04.1982. god. u Zagrebu. Od 1995. do 2000. god. pohađala je XIII. gimnaziju u Sopotu, a 2000. god. upisuje studij Ekonomije u Zagrebu (smjer: Računovodstvo i financije, VI. stupanj). Svoj studij nastavlja na Visokoj školi za poslovanje i upravljanje "Baltazar Adam Krčelić" i postaje bacc. stručni prvostupnik, smjer: Poslovna ekonomija i financije.

Iako na prvi pogled izgleda da je Vlatka krenula drugim putem, varamo se. Cijeli njezin život posvećen je slikarstvu. Počela je crtati još od malih nogu. Nakon osnovne škole, ali i kroz cijelu srednju školu, njezina ljubav prema slikanju sve se više razvijala i rasla. Krenula je i na ozbiljne poduke u atelijer poznate akademske slikarice, pohađajući pritom razne tečajeve i likovne radionice kroz koje je upoznala i koristila različite slikarske tehnike. Kao i svaki umjetnik, tražila je sebe. Za vrijeme studija slikanje je morala staviti u drugi plan, no kao i svaki put kad bi ju potisnula, ljubav je opet izašla na vidjelo. Ovaj put nepovratno. Godine 2016. krenula je na tečaj apstraktnog slikanja u studio TANAY, gdje otkriva pravu SEBE. Stvorivši svoja prva prava djela, pridružuje se skupnoj izložbi studija TANAY gdje je izlagala svojih 5 radova (ROZA, DIVLJE MORE, SLOBODA, NADAHNUĆE I IGROKAZ). Zadovoljna pohvalama, koje su joj samo dale vjetar u leđa, odlučila je nastaviti sa stvaranjem novih, još boljih djela i tako dobila priliku... svoju prvu samostalnu izložbu s kojom ostvaruje svoj najveći san.

Iz likovne kritike

"Prva samostalna izložba prikazuje ciklus akrila na platnu nastao 2016. i 2017. godine u kojem se u potpunosti posvećuje apstrakciji. Kroz ekspresivni izraz koji prepoznajemo u boji, namazu kistom i samoj teksturi na površini slikarskog platna, autorica nam ostavlja mjesta za razmišljanje te u nama budi želju za otkrivanjem njezina trenutnog raspoloženja i intime.
Boje su te koje „nose“ cijelu sliku i otkrivaju Vlatkino unutarnje stanje svijesti, pozivaju nas na prepoznavanje nečega što želimo vidjeti. Ove slike nisu puka dekoracija, one „zovu“ na dublje prepoznavanje i upoznavanje.
Ljubav prema umjetnosti kod Vlatke je pronašla tu potpunu umjetničku slobodu koju će, vjerujem, i dalje njegovati i maksimalno joj se prepuštati svim svojim bićem."

Daniela Bilopavlović Bedenik, rujan 2017.