Ta divna stvorenja

Izložba 15.09.2020. - 30.09.2020. Knjižnica Tina Ujevića
Davorka Androić slika i educira se na radionicama slikanja od 2000. godine. Izlagala je na dvije samostalne izložbe: Moje ljame u knjižnici Bogdan Ogrizović 2017. godine i Ande u Zadruzi likovnih stvaralaca u Zagrebu, 2015. te  na skupnim izložbama Biennale akvarela 2018. u Zaprešiću, na PRO-FUTURI 2015. u Poreču te od 2012. godine redovito na godišnjim izložbama Kulturnog centra Pešćenica.
Inspiracija i glavni motiv izložbe ''Ta divna stvorenja'' jest ljubav prema životinjama; malim i velikim, divljim i pitomim. Njihova različitost i jedinstvenost u cjelinu su povezane likovnim izrazom širokih poteza te žarkih, pretežito toplih boja. Osobni cilj je izložbom tih dragih, divnih stvorenja prenijeti pozitivnu emociju promatraču.
Uz slikanje životinja, autorica uživa u portretiranju prijatelja i obitelji. Portret u akrilu Mladenka na naslovnoj je stranici knjige Rod i Balkan ( Slapšak/Matešić).
 Slike stvaraju priče pa nije neobično da je Davorka autorica ilustrirane zbirke pjesama za djecu Žirafa Žiži pleše step u izdanju Edicije Božićević. Piše i priče za djecu, a tekstove  i poeziju objavljuje u časopisima: Kvaka, Metafora.hr i Booke.hr
Link na web stranicu je: https://androic.art/