Naše sitne radosti

Izložba 24.03.2017. - 07.04.2017. Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić
Centar za rehabilitaciju Zagreb ustanova je u djelatnosti Ministarstva rada i socijalne skrbi, osnovana 1947. Djelatnost Centra je svestrana rehabilitacija djece, mladeži i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama, a ostvaruje se provedbom stručnih programa i ostalih djelatnosti. Cilj rada je sustavno djelovati na osobe s intelektualnim teškoćama i na užu i širu zajednicu u svrhu što bolje integracije u okolinu u kojoj žive. Centar se sastoji od pet podružnica: Sloboština, Sloboština II, Dislocirana jedinica Ilica 83, Organizirano stanovanje i Orlovac.

Radionica Zaprešić Centra za rehabilitaciju Zagreb dislocirana je jedinica Centra u Zaprešiću, osnovana 2000. godine. Radionica okuplja 31 korisnika s područja grada Zaprešića i okolnih općina (Brdovec, Bistra, Jakovlje, Pušća, Dubravica, Marija Gorica) i to 14 djevojaka i 17 mladića u dobi od 20 do 59 godina. Usluga koju pruža je radna i psihosocijalna rehabilitacija osoba s intelektualnim teškoćama  kroz odabir aktivnosti prema željama, sposobnostima i mogućnostima svakog pojedinca s ciljem što samostalnijeg i kvalitetnijeg života u zajednici.

Afirmaciju osoba s intelektualnim teškoćama u lokalnu zajednicu ostvaruju i kroz predstavu Varijete u koju je uključeno sedam korisnika Radionice koji inkluzivno izvode predstavu u lokalnoj zajednici i po školama zagrebačke županije u okviru projekta Prsten, a u suradnji s OŠ Brdovec i umjetničkim voditeljem glumcem Željkom Mavrovićem.