Vijetnam - Kambodža

Izložba 09.01.2019. - 14.02.2019. Knjižnica Staglišće Izlozi knjižnice

Kristina Dilica voli putovati i svoje doživljaje s putovanja rado dijeli s drugima. Profesorica je hrvatskoga jezika, autorica novih čitanki iz književnosti, kreativna i draga osoba koja voli sve što je drukčije, novo, neobično i ispunjava dušu. Članica je Fotokluba Zagreb, iza sebe ima iskustvo u vođenju fotokluba za djecu u svojoj školi, OŠ Ivana Meštrovića u Zagrebu. Voli raditi s djecom i fotografija je jedan od njezinih brojnih kreativnih područja.
Svake godine Kristina voli iznenaditi svojim odabirom destinacije na koju odlazi i iza sebe ima brojne kilometre na kotačima ili u zraku. Svakako je najzanimljivije ono što zabilježi na svojim dalekim i neobičnim putovanjima, bilo fotoaparatom ili u svoju tekicu. Sve to zna na vrlo živopisan i duhovit način podijeliti s drugima. Ona nije običan putnik koji ide utabanim turističkim rutama. Ona je hrabra žena koja voli svijet u svojoj punini, kako prirodu tako i gradove, neotkrivena mjesta i zabačena sela kao i svima poznate hramove. Ona prilazi ljudima i upoznaje ih bez predrasuda, otvorenih očiju i srca, kao da u svima koje sretne pronalazi nove prijatelje. Ne čudi stoga što s putovanja uvijek donese zanimljive sitnice koje joj domaćini poklone. 
Kristinine fotografije otkrivaju svijet u koji se možda neće svatko odvažiti samo tako otići, ali i svijet koji nam je dalek, gotovo nedostižan. Svojim fotoaparatom bilježi ljepotu svakodnevice kao i male tajne svijeta u koji nakratko ulazi, baš poput Alise kad otvara vrata svijeta čudesa. 
Posjetite njezino predavanje, naučit ćete puno i moći uživati upoznajući nove horizonte, kako one stvarne geografske, tako i one koji nas ispunjavaju iznutra, kao kad čitamo dobru knjigu. (Lidija Vešligaj)