Vrapčić Bruno

Ostalo 17.04.2020. - 31.12.2020. Knjižnica Selčina

Link koji vodi do slikovnice:
https://bruno.com.hr/



Ovo je digitalna, multimedijalna slikovnica autora o zgodama jednog vrapčića pod imenom Bruno. Kompletno je hrvatski proizvod pokrenut od dvoje entuzijasta (jedan član tima je diplomirana odgajateljica s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom u klasičnom i Montessori vrtiću, ovdje i u inozemstvu. Drugi pak ima dugogodišnje iskustvo u grafičkom dizajnu, video montaži i snimanju, skladanju i glazbenoj produkciji, a oba člana su godinama i nastupali u glazbi), kojima i nije ovo prvi projekt gdje svoje usluge djeci nude BESPLATNO (ljetne glazbene radionice, festival…). Projekt je realiziran uz pomoć još dvoje ljudi: naratorice priče (odgajateljica predškolske djece i diplomirana knjižničarka) i ilustratora (slikar i crtač bez diplome, ali s velikom ljubavi prema  tome).

   Namijenjena je prvenstveno djeci od šest do osam godina starosti. A onda je namijenjena i njihovim roditeljima, bakama i djedovima, kumovima i svima ostalim koji žele djetetu nešto vrijedno pokloniti, a nisu to financijski u mogućnosti. Ovo je idealno rješenje za njih.

   Osim same slikovnice i njezine priče koju čita narator, dijete može izabrati da samo čita slikovnicu. Tu je još i kviz, linkovi na neke internet stranice o pticama, skladba „Budi spreman, budi taj“ i karaoke verzija iste skladbe (bez glavnog vokala), da dijete može uz pomoć teksta na ekranu samo pjevati ovu pjesmu (podrobne upute i vodič kroz aplikaciju se dobiju uz slikovnicu). Bitno je naglasiti da sve ovo dobijete POTPUNO BESPLATNO preuzimanjem sadržaja s ove internet stranice.

Zašto vrapčić kao glavni lik?

   Vrapčić definitivno nije slučajan odabir. Prvo on je ptica, dakle vrlo je pokretan i može bez problema biti svugdje i na svakom mjestu, svašta čuti itd. Drugo raširen je po cijelom svijetu, a opet je gotovo domaća životinja što mu i samo ime govori – domaći vrabac, vrabac pokućar, lat. Passer domesticus. I treće mali je i „sladak“. Po bojama na perju je kao kakav školarac u svojoj školskoj uniformi.