Zajedno četvrtkom

Izložba 02.01.2019. - 01.02.2019. Knjižnica Špansko-jug
Zajedno četvrtkom izložba je simboličnog naziva. Četvrtak je dan održavanja radionica, ali i vrijeme susreta, druženja, razgovora i likovnog izražavanja. Voditeljica Likovne radionice, akademska kiparica Mirela Bresher odabrala je 50-tak radova u tehnici kolaža, tempere, akvarela i pastela koji predstavljaju presjek likovnog stvaralaštva polaznika Kluba Zajedno u razdoblju od 2012. do 2018.godine. Radovi su inspirirani velikim slikarskim imenima, kao i unutrašnjim stanjima i emocijama polaznika.  
 
Udruga za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja „Zajedno“ iz Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan u Jankomiru osnovana je u lipnju 2007.godine s ciljem rehabilitacije, resocijalizacije i poboljšanja kvalitete života osoba s psihičkim smetnjama.
Važna sastavnica Udruge je klub „Zajedno“. Klub je namijenjen svim osobama sa psihičkim poteškoćama, njihovim obiteljima, kao i svim građanima grada Zagreba. Glavna je ideja kluba druženje, stjecanje novih vještina i znanja, razvijanje kreativnih potencijala, a sve sa svrhom aktivnog uključivanja u zajednicu.

Ova izložba dio je projekta Knjižnica širom otvorenih vrata.