Zdravka Kramarić | Čuvaj mene noću, danju!

Izložba 08.12.2017. - 31.12.2017. Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić Početak događanja: 19 sati
Zdravka Kramarić
Zdravka Kramarić rođena je 5. svibnja 1974. u Brežicama. Nakon završene XI. gimnazije u Zagrebu upisuje Filozofski fakultet  te diplomira na smjerovima kroatistika i bohemistika. Živi u Brdovcu, a radi kao profesorica hrvatskoga jezika i književnosti u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću.

Za srednjoškolskih i studentskih dana pohađa i završava tečaj keramike kod naše vrsne keramičarke gđe Mirjane Mlinarić Maleković. Članica je Udruge likovnih stvaralaca Zaprešić i Udruge Vladimir Maleković u Brdovcu. Svoje radove izlagala je dva puta na samostalnim izložbama i mnogo puta na skupnim izložbama u Brdovcu i Zaprešiću.



Duhovni scenarij u keramici

Ponovno se susrećemo s radovima Zdravkinih malih postignuća koja nas odvode u dane naših sjećanja punih mirisa bora i zvukova djetinjstva, dane blagovanja. Prezentacijom svojih radova plijeni nas jedinstvom duhovnog „scenarija“, poetskog domišljaja i znanja keramičkog slikanja isključivo keramičkim sredstvima. Pronalazi svoj izraz poštujući keramički metje, njegovu posebnost i karakterističnost, ne osiromašujući ga formalizmom i svakojakim zanatskim ograničenjima i predrasudama.

Upravo je primjereno s koliko mjere i suptilnosti Zdravka koristi keramosredstva: paste, boje, glazure, temperaturu i dimenzije primjerene opisu i sadržaju. Tolika tehnička i sadržajna osjetljivost omogućava autoru da ostvari ovaj autentični keramički opus koji potvrđuje postojanje vremena i rada. Potvrđuje njezinu priču - sliku, njezin umjetnički rad i višeobličnu prepoznatljivost.
                           
Mira Mlinarić Maleković