O Medioteci
Medioteka je zbirka audiovizualne i elektroničke građe koja se nalazi na Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice. Nasljednica je nekadašnjeg Multimedijskog centra te kao najstarija zbirka neknjižne građe postoji i djeluje već dvadeset godina.

Fond Medioteke čini zvučna, audiovizualna i elektronička građa na različitim medijima: zvučna građa (audio kasete, CD), video mediji (DVD, VHS) te računalni mediji (CD-ROM, DVD-ROM). Sav fond namijenjen je posudbi osim računalnih igara stranih izdavača.
S obzirom da se Medioteka nalazi na Odjelu za djecu i mladež svi sadržaji koji se prikupljaju namijenjeni su i primjereni upravo dječjem uzrastu i mladima. Posebna pozornost pridaje se kvaliteti građe te njenim obrazovnim vrijednostima. U fondu se tako nalaze kratkometražni i dugometražni animirani filmovi, igrani filmovi prikladni dječjem uzrastu i mladima, ekranizacije književnih djela, dokumentarni filmovi edukativnog i obrazovnog sadržaja, zvučne knjige i glazba za djecu, edukativni software za djecu domaćih izdavača, tečajevi stranih jezika te razne igre namijenjene igranju na računalu i igraćim konzolama u prostoru Medioteke.

Prostor Medioteke opremljen je sa četiri računala na kojima je moguće igrati računalne igre sadržaja primjerenog djeci, besplatno pretraživati Internet ili pogledati film te dvije igraće konzole sa recentnim izdanjima videoigara.

Uz prikupljanje građe djelatnost Medioteke odnosi se i na organiziranje različitih programa i aktivnosti za djecu i mlade u prostoru Medioteke te multimedijalnoj dvorani. Pedagoško-animatorske aktivnosti organiziraju se za djecu predškolskog uzrasta te obuhvaćaju upoznavanje s knjižnicom te različitim sadržajima namijenjenim njihovom uzrastu i djecu školskog uzrasta u suradnji s njihovim nastavnicima te uz upoznavanje s knjižnicom i uslugama prate nastavni program.

U prostoru Medioteke i multimedijalne dvorane od 2016. godine odvijaju se programi Američkog kutka.