Kazalište u knjižnici
U Mjesecu hrvatske knjige 2006. godine u suradnji s kazalištem Svarog, započet je projekt Kazalište u knjižnici. U stalnom tjednom terminu članovi knjižnice mogu besplatno pratiti kazališne predstave kazališta Svarog i svih drugih kazališta koja su spremna na suradnju. Osnovni cilj Projekta jest omogućiti u prvome redu djeci, koja zbog raznovrsnih razloga (materijalnih ili fizičkih), nemaju mogućnost ili naviku pohađati kazališta u Zagrebu, da upoznaju svijet kazališta i budu dijelom kazališne publike. Smatramo da upravo u našoj kulturnoj ustanovi možemo i moramo od najranije djetinje dobi razvijati ljubav prema umjetnosti. Uz posudbu knjiga zato je vrlo važno da djeca usvoje i druge sadržaje koje im knjižnica može ponuditi.
Odgojno-obrazovni cilj Projekta je pružiti djeci sadržaje koji će trajnije vezati njihov interes i omogućiti im da korisno i kvalitetno provode slobodno vrijeme.
Važan je aspekt pri tome i onaj zabavni: djeca uživaju u interaktivnim predstavama i s posebnim veseljem u njima sudjeluju.