Rosie Kugli: Tragovi u vremenu

Mjesec hrvatske knjige 13.10.2022. | četvrtak Knjižnica Voltino Početak događanja: 18:00 Rosie Kugli
Polaznicima Čitateljskog kluba Knjižnice Voltino, ali i svim zainteresiranim korisnicima, književnica Rosie Kugli predstavit će svoju novu knjigu Tragovi u vremenu.
Knjiga Tragovi u vremenu tematizira povijest i kulturnu baštinu Grada Zagreba, te osobito važne datume u povijesti Grada s naglaskom na ulogu kultne knjižare “Kugli” u Ilici 30. 

Rosie Kugli rođena je u Zagrebu 22. siječnja 1970. godine. Diplomirana je pravnica i književnica koja je napisala dvadesetak romana, biografija i knjiga za djecu i mlade.
Objavila je ciklus biografija poznatih hrvatskih sportaša: „Tako mala, a tako velika” (Iva Majoli), „Snježna kraljevna” (Janica Kostelić), „Zov dubine” (Kristijan-Kike Curavić) i „Priča o pobjedi” (Gordan Kožulj).
U ciklusu knjiga za djecu i mlade iskreno i bez uljepšavanja progovara o odrastanju, služeći se jezikom mladih, mladenačkim humorom i dosjetkama te crticama iz njihova života. Najviše voli pisati o temama koje se guraju pod tepih, o kojima se šuti i nerado progovara. Za roman „Nisam ti rekla” dobila je Nagradu „Grigor Vitez” 2015. godine za najbolji književni tekst za mladež, roman „Hod po rubu” bio je nositelj i zaštitni znak javnozdravstvene kampanje „Nije cool biti bully“, a roman „Dvije crte plavo” postavljen je na kazališne daske.
Zadnja objavljena knjiga je Tragovi u vremenu.