Sanja Miloloža: Svevidljiva Iva

Mjesec hrvatske knjige 27.10.2022. - 17.11.2022. Knjižnica Voltino Početak događanja: 18.30 Odjel za odrasle Sanja Miloloža
Mrežna audio knjiga Svevidljiva Iva autorice Sanje Milolože je zbirka pjesama za djecu, mlade i one koji se tako osjećaju, a sastoji se od tri ciklusa: 1. Vidljivo, nevidljivo, svevidljivo, 2. A u stihu mala glazba, melodija versa i 3. Srebrne sličice djetinjstva. Knjiga je besplatno dostupna u rubrici e-knjige Josipove jezične galerije, te u Digitalnoj zbirci HAW-a Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
Autorica je knjigu posvetila kćeri, preminuloj umjetnici i pjesnikinji Ivi Miloloža.
Knjizi možete pristupiti na poveznici https://tinyurl.com/3dk8ey54

Promocija knjige održana je u četvrtak, 27. listopada 2022. u 18.30 sati u prostoru Knjižnice Voltino, ul. D. Golika 36. Popratni glazbeni program osmislio je glazbeni umjetnik i skladatelj prof. Marko Jašek, koji potpisuje autorstvo glazbe većine pjesama predstavljenih u drugom ciklusu knjige Svevidljiva Iva. Knjigu će predstaviti autorica i profesorice Sanja Bosak i Linda Šimunović-Nakić
Posjetitelji su, također, dobili informacije kako mogu poduprijeti Memorijal Aorta neba za učenike ŠPUD-a Zagreb, a u sjećanje na Ivu.

O autorici knjige:
Sanja Miloloža rođena je 1971. u Zagrebu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (1998.), apsolventica znanstvenoga jezičnog magisterija (2000.). Više od dvadeset godina radi kao profesorica hrvatskoga jezika u osnovnoj školi, a tijekom radnog vijeka osobito se bavila pisanjem školskih udžbenika, radnih bilježnica, zbirki zadataka i priručnika za nastavu hrvatskoga jezika (Hrvatski jezik, Hrvatski ja volim, Govori hrvatski, Hrvatske jezične niti, Josipova gramatiljka – u svijetu Priča iz davnine i Josipova gramatiljka – Znalci radoznalci). Osim knjiga za nastavu hrvatskoga jezika bavi se pisanjem poezije, priča i stihova za glazbu. Nagrađena je na Uskrsfestu 1998. za tekst Pomisli me, Isuse. Nominirana je s kolegom Markom Jašekom za nagradu Porin za dječji album Svijet Kaštelanaca. Četverostruka je dobitnica nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja za najuspješnijega odgojno-obrazovnog djelatnika. Predložena je za Godišnju nagradu Ivan Filipović za 2021. godinu. Utemeljiteljica je, voditeljica te glavna i odgovorna urednica portala školskog lista Čarobna frula, Josipove jezične galerije i Društva profesora hrvatskoga jezika unutar kojih promovira mrežno izdavaštvo i predstavlja književnoumjetničke i publicističke tekstove svojih kolega profesora i vlastite.
Nakon smrti kćeri Ive, likovne umjetnice i pjesnikinje, u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb pokreće nagradni Memorijal Aorta neba za učenike ŠPUD-a Zagreb.