Bojom do nade u bolje dane

Izložba 09.01.2023. - 03.02.2023. Knjižnica Voltino Odjel za odrasle Inga Burmudžija
Autorica Inga Burmudžija izlaže apstrakcije u tehnici enkaustike na podlogama glatkog papira, slikarskom platnu ili drvu.

O autorici:
Inga Burmudžija (1948.) diplomirana je biologinja (PMF, Zagreb). Većinu radnog vijeka provela je u Plivi u Zagrebu i deset godina u jednom od njezinih tadašnjih pogona u Nerežišćima na otoku Braču.
Crtanje i slikanje velika je njena ljubav od ranog djetinjastva, što kroz studij djelomično kompenzira crtajući preparate biljnog i životinjskog svijeta. Samouka, po umirovljenju (2007.) intenzivnije crta, i to posebnim slikarskim flomasterima.
2008. slučajno se susreće s pomalo zaboravljenom tehnikom enkaustike: slikanje voštanim bojama koje se tope pomoću posebnih el. uređaja, čime nastaju slike čudesnog senzibiliteta. Uz spomenute dvije tehnike radi i u tehnici točkanja, dot art.
Od kraja 2015. članica je likovne sekcije KUD-a „Zlatko Baloković“ iz Krapinskih Toplica.
Od 2010. do danas izlagala je na brojnim izložbama diljem Hrvatske.

Riječ autorice o izložbi:

Ovu izložbu postavljam u vrijeme neposredno nakon blagdana, u vrijeme u kojem se mnogi teško ponovno susreću sa svakodnevnicom. Gase se šarene lampice, odbacuju božićna drvca, vraćamo se svakodnevnom poslu i obvezama. Polako ali sigurno gasi se u nama predblagdanska iščekivanja, gužve, obilazak shoping centara za darovima, ponovo nemamo vremena za susrete s dragim ljudima, jednom riječju vraća nam se naš uobičajeni život, kakav god on bio i kakvog sami sebi kreiramo ili dopuštamo drugima da nam to čine! To neki zovu kotačem života ili naprosto život!
Ako u ove dane nakon blagdana svratite u ovu knjižnicu u potrazi za dobrom knjigom koja će Vam odagnati misli od Vaših briga, tražeći takvu knjigu, pogledajte po prostoru knjižnice i zaustavite se na mojim živim, veselim i pomalo intrigantnim radovima, punim živih i veselih boja. Možda će Vam ova živost boja pomoći da zaboravite sve ono ružno...rat, inflaciju, poskupljenja, nesreće, viruse raznih fela i štošta drugo....,što Vam od srca i želim.
I ne zaboravite, uvijek nam svima preostaje NADA, otuda i naziv izložbe !