Interfacing Reality / Sučeljavanje stvarnosti

Radionica 04.03.2024. - 08.03.2024. Čitaonica i Galerija VN
Čitaonica i Galerija VN najavljuje novu sezonu edukativnog programa "Interfacing Reality - sučeljavanje stvarnosti". Nakon iznimnog uspjeha prve sezone radionica, odlučili smo se za nastavak s novim programom prilagođenim interesima mladih. Ova inicijativa naglašava važnost aktivnog sudjelovanja mladih u suvremenom svijetu tehnologije i umjetnosti.

Program "Interfacing Reality - sučeljavanje stvarnosti" postavlja temelje za aktivno navigiranje stvarnošću kroz eksperimentalne i inovativne tehnološke i umjetničke pristupe. 

Prvi blok radionica virtualnog sučeljavanja predstavlja intrigantnu kombinaciju tehnologije i umjetnosti kroz rad umjetnika Vitra Drinkovića i Antonija Kutleše. Kombinirat će se teme 3D modeliranja, upotreba fotogrametrije i izrade skenova objekata, upotreba unreal engine, te VR šetnje.

Putem radionica za studente galerija otvara prostor suvremenom stvaralaštvu i interdisciplinarnoj praksi. Fokusiramo se na poticanje istraživačkog duha, kreativnosti i eksperimentalnog pristupa te na mlade da nam se pridruže u otkrivanju novih umjetničkih i tehnoloških horizonta.