Knjižnica Jelkovec

Aktivnosti za djecu i mlade
RADIONICE TIJEKOM EPIDEMIJE*
 
  • POMOĆ PRI ČITANJU
Radionice se održavaju u knjižnici uz prethodnu prijavu sudionika od strane roditelja u skladu s pandemijskim uvjetima. Prijaviti se možete putem telefona ili osobno u knjižnici.
  • KONZOLA PLAYSTATION 4 / KORIŠTENJE RAČUNALA
Obvezna prethodna prijava od strane roditelja.
  • IZRADA PLAKATA / PISANJE DOMAĆE ZADAĆE
Obvezna prethodna prijava od strane roditelja.

*
Ograničavanje okupljanja i druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19: održavanje propisanog razmaka, nošenje maske prilikom ulaska u knjižnicu

 

DRUŠTVENE IGRE
 
Unatoč dominaciji kompjutorskih igrica i onih za PlayStation, interes za društvene igre nije nimalo pao. Idealan oblik zabave čak i u knjižnici okuplja veselo društvo. Neke od popularnih igara u ponudi su Twister, Monopoly, Smarty, Connect, Čovječe ne ljuti se, Rizik, Pogodi tko?, Križić kružić, razne puzzle i još mnoge. Jedna od rado igranih igara na našim druženjima je i pantomima.  
 

KONZOLA PLAYSTATION 4
 
Na Odjelu za djecu i mlade svi korisnici Knjižnice mogu besplatno koristiti igraću konzolu Sony Playstation 4. 
 


ČITANJE PRIČA
 
Aktivnost koju provodimo - čitanje priča naglas, važna je metoda za razvijanje čitateljskih navika kod djece, ali i za kasniji uspjeh u školi te općenito uspjeh u stjecanju znanja i vještina i cjelokupni razvoj djeteta. Priču čitamo naglas onoliko koliko djeca imaju koncentraciju slušati, a s vremenom se vrijeme slušanja produljuje. Priče su primjerene njihovom uzrastu i interesu.
 
 
AMERICAN CORNER ZAGREB 

 Story Time za predškolske skupine: ''Once upon a time'', svakog drugog petka u 10:30 sati prema dogovoru čitamo priču ili bajku na engleskom jeziku, - knjižničari čitaju za djecu od predškolske dobi.

 Radionice s novim tehnologijama: 3D olovka - uz pomoć knjižničara i vlastitu maštu djeca mogu izrađivati 3D uspomene. Svi stariji od 6 godina su dobro došli, petkom po dogovoru. 

 Jelkovec Lego Time: svaki dan za djecu predškolske i školske dobi

 Play Station 4 / PS4 - korištenje PS4 od ponedjeljka do petka, 15 do 19 sati i subotom 9-13 sati - svaki korisnik Odjela za djecu i mlade ima dnevno pola sata ili duže prema broju zainteresiranih igrača.

 Učenje engleskog jezika - u ljetnom terminu radimo po programu engleskih slikovnica "Open Court Reading" i knjiga i na svakom druženju ponavljamo sve naučeno. Za vrijeme škole pratimo gradivo koje se uči u školi.