Autizam : Govorno- jezični razvoj djece s poremećajem iz spektra autizma

Predavanje 11.04.2017. | utorak Knjižnica Vladimira Nazora Početak događanja: 13:00 Čitaonica i Galerija VN, Ilica 163-a Sanja Strukan, Sanja Vranić
U prosincu 2007. godine, Generalna skupština UN-a proglasila je 2. travanj Svjetskim danom svjesnosti o autizmu. Broj osoba s autizmom i pervazivnim razvojnim poremećajima vrlo brzo raste, a prema procjenama premašuje 67 milijuna.
 
Predavanjem profesorica Sanje Strukan i Sanje Vranić iz Centra za autizam Autizam : Govorno-jezični razvoj djece s poremećajima iz spektra autizma, pridružujemo se obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o autizmu. Centar za autizam cijeli travanj posvećuje naporima kako bi osvijestila zajednicu o posebnostima i teškoćama osoba s autizmom i podršci koju je potrebno pružiti i osobama i njihovim obiteljima.
 
U Hrvatskoj se još uvijek susrećemo s nedovoljnim poznavanjem i prepoznavanjem tih poremećaja, kao i nedovoljnim brojem referentnih zdravstvenih centara. Da bi dijete s autizmom imalo bolji životni ishod važno je rano prepoznavanje autizma, ciljana rana intervencija i kvalitetna dijagnostika te procjena razvojnih mogućnosti djeteta.
 
Predavanje profesorica Sanje Strukan i Sanje Vranić iz Centra za autizam namijenjeno učenicima Devete gimnazije kao i svima drugima zainteresiranima.

Predavanje će se održati u Čitaonici i Galeriji VN, Ilica 163-a.

Predavanje je dio projekta Knjižnica širom otvorenih vrata.