Naučimo razumjeti

Radionica 26.04.2018. | četvrtak Knjižnica Voltino Odjel za djecu i mladež

Radionicu za učenike 3.razreda OŠ Voltino održat će volonterke Udruge Balkon. Koriste se materijali iz projekta Colours of a Journey kako bi se prevladali stereotipi, potaklo bolje razumijevanje i solidarnost i izgradila pozitivna slika o migrantima i izbjeglicama.

Učenike ćemo upoznati i sa slikovnicom Kućica u Ježevu koja prati putovanje malog migranta u potrazi za sigurnim domom, a nastala je u okviru neformalnog obrazovnog programa Mirovnih studija Centra za mirovne studije.

Udruga Balkon je neprofitna, nevladina, volonterska organizacija za djecu i mlade, osnovana s ciljem prepoznavanja i unapređenja statusa djece i mladih u društvu. Usmjerena je na zagovaranje i promicanje važnosti politike za mlade, građanskog odgoja i obrazovanja, izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja, međunarodne suradnje te na poticanje djece i mladih na aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici i društvu. Udruga je osnovana u Zagrebu 2017. godine od strane volonterki Maje Kovačić,  Ane Škurla i Mie Škurla, koje su odlučile svoje višegodišnje volontersko iskustvo usmjeriti u aktivno djelovanje osnivanjem i radom u Udruzi. Udruga prepoznaje značaj inkluzivnosti lokalne zajednice u ovakvim vrstama projekata, kojima se također trudi naglasiti važnost brige lokalne zajednice i njenog aktivnog doprinosa za razvoj svih svojih članova. 

Povratak Arhiva