Drugi pogled - Afrika (Tjedan Afrike u KVN-u)

Projekt 22.05.2018. - 25.05.2018. Knjižnica Vladimira Nazora
„Drugi pogled“ projekt je predstavljanja kulture, umjetnosti i tradicije, s naglaskom na književnost, zemalja s Istoka, iz Afrike i Azije s ciljem razvijanja književne i ine multikulturalnosti, dijaloga i solidarnosti. Ideja projekta je poticanje integracije izbjeglica i stranaca koji žive u Hrvatskoj, upoznavanje kulture zemalja iz kojih dolaze te prihvaćanje različitosti kroz književnost i druge aspekte tih kultura.
 
Ovoga ćemo puta obilježiti Međunarodni dan Afrike s tri zanimljiva predavanja:

- utorak, 22.5. u 18 sati  - Iva Balenović i Laura Erceg održat će putopisno-edukativno predavanje „Karibu Afrika!“ s njihovih putovanja Afrikom te nam predstaviti svoje iskustvo volontiranja u Keniji, Tanzaniji i Ugandi.

- srijeda, 23.5. u 18 sati  - Prince Wale Soniyiki predstavit će nam svoju rodnu Nigeriju te nas upoznati s kulturom i tradicijom te zemlje uz zvukove afričkih udaraljki. 

- petak, 25.5. u 18 sati na Međunarodni dan Afrike - predstavljanje knjige Harmatan autora Ivana Sršena, koja govori o iskustvu izbjeglištva mlade Nigerijke te vremenu provedenom u njemačkom zatvoru.
 
Pridružite nam se u obilježavanju Međunarodnog dana Afrike te bacite „drugi pogled“ na Afriku kroz književnost i bogatu afričku kulturu i tradiciju.
 
Dobrodošli! Karibu! Ẹ ku abọ!


Fotogaleriju možete pogledati ovdje.