Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva

65 plus
Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva sudjeluje u provedbi programa projekta 65 plus Knjižnica grada Zagreba namijenjenog društvenoj integraciji osoba treće životne dobi i njihovom aktivnom uključivanju u kulturna i društvena zbivanja.



Šah u knjižnici
Radionice šaha za naše starije sugrađane održavaju se svakog utorka i četvrtka od 10 do 13 sati i svake subote od 10 do 13 sati u prostorijama Knjižnice.
Nije potrebna prethodna najava već samo dobra volja!


Izložba 65 plus
Izložbe likovnih radova čiji su autori starije osobe redovan su dio programa Knjižnice. Radovi se izlažu u obliku grupnih i samostalnih izložbi radova u različitim tehnikama.


Sat informacijske pismenosti
Radionice informatičke i informacijske pismenosti organizirane su u obliku individualnog rada volontera s korisnikom. Poduka obuhvaća osnovni rad na računalu, tabletu ili pametnom telefonu, rad s aplikacijama za daljinsko komuniciranje (Whatsup, Viber, Skype,...) te sigurno korištenje Interneta i društvenih medija. Potrebna je prethodna predbilježba i rezervacija termina.


Ostali programi od interesa starijim osobama koji se u Knjižnici periodično provode su:
- putopisna predavanja,
- informativna predavanja i radionice,
- književni susreti,
- predstavljanje literarnih djela autora starije dobi,
- međugeneracijski susreti,
- kreativna radionica pisanja autorice i voditeljice Karmen Sinković,
- povremene radionice Slikosata (kreativni programi) 

Svi programi su besplatni za članove Knjižnica grada Zagreba.

Ukoliko ste zainteresirani izložiti vaše likovne radove na izložbi u našoj knjižnici, predbilježiti se za sudjelovanje na nekom od programa, predstaviti svoje literarno djelo ili svojim znanjem i radom volonterski doprinijeti u pripremi programa za naše starije sugrađane, molimo kontaktirajte nas na telefon 01/2313066 ili putem e-pošte na knjiznica.augusta.cesarca@kgz.hr.

Veselimo se suradnji i druženju u našoj i vašoj Knjižnici Augusta Cesarca, Šubićeva!