Noć knjige 2019. - Ksenija Kušec: Otok

Susret 23.04.2019. | utorak Knjižnica Voltino Početak događanja: 17 sati Odjel za djecu i mladež Ksenija Kušec
Ovaj veliki praznik knjige obilježit ćemo književnim susretom sa spisateljicom Ksenijom Kušec koja će predstaviti svoj roman za djecu Otok. Tema priče je ekološkog karaktera jer govori o nedalekoj budućnosti u kojoj je okoliš potpuno uništen i načinu na koji su ljudi našli način da prežive. Predstavljanjem knjige stavit ćemo nagasak na potrebu za uključivanje stanovništva, već od najranije dobi, u procese usmjerene prema zaštiti prirodnih resursa našeg planeta čime ćemo obilježiti i Dan planeta Zemlje (22.4.). Također ćemo zamoliti autoricu romana da nam ispriča koje su ju situacije potakle na pisanje ove ekološke priče te misli li da je ta tema dovoljno zastupljena u književnosti za djecu i mlade.
Kao mali doprinos očuvanju našeg planeta nakon pročitanog romana i razgovora sa spisateljicom na našoj ćemo terasi posaditi nekoliko teglica cvijeća.

Ksenija Kušec, rođena je 1965., u Zagrebu. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (Odsjek za duhače-saksofon). Radi u prosvjeti. Dobila je prvu nagradu za kratku priču, (Književni krug Karlovac, 2011) i drugu nagradu za kratku priču natječaja Nađi uru za literaturu (2012). Objavila dvadesetak priča u zbornicima, a osim u zbornicima, priče su joj objavljene i u Obzoru (Večernji list), Pričiginu (Split), književnim portalima (Gong, Književnost uživo…), itd. Piše za odrasle i za djecu, a do sada je objavila sljedeće knjige: Priče iz Sunčeva sustava, Reci mi sve, Janko i stroj za vrijeme, Sobe, Prozirna Lili, Nije moglo bolje, Otok i Opća opasnost.