Glazbeno-poetska večer s Majom Posavec

Mjesec hrvatske knjige 16.10.2019. | srijeda Knjižnica Voltino
U Mjesecu hrvatske knjige uz moto U ritmu čitanja!,  u srijedu, 16.10.2019. u 18 sati dramska umjetnica, kantautorica i pjevačica Maja Posavec gostuje u Knjižnici Voltino. Na glazbeno-poetskom susretu izvodit će autorske skladbe i govoriti stihove hrvatskih autora mlađe generacije.

Maja Posavec (Đakovo, 16. svibnja 1983.) je kazališna, filmska i televizijska glumica i glazbenica.
Glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu upisala je 2005. godine. U kazalištu je debitirala ulogom u Baladama Petrice Kerempuha Miroslava Krleže u režiji Darka Rundeka i Rade Šerbedžije, a za koju dobiva nagradu Zlatni smijeh na Danima satire. Vrlo često glumi u produkcijama Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i Kazališta Ulysses. Od 2011. godine postaje stalna članica ansambla Satiričkog kazališta Kerempuh.
Osim glumom bavi se i glazbom, te od 2006. do 2016. godine djeluje kao pjevačica i koautorica u grupi Detour. Tijekom deset godina suradnje s grupom snimila je tri studijska albuma (Detour (2006.), TV (2009.) i A što ak' ja... (2014). S posljednjim albumom A što ak' ja... osvajaju nagradu Porin u kategoriji najboljeg pop albuma. Osim kao glavni vokal, Maja u Detouru djeluje i kao autor. Koautorski (uz Nenada Borgudana) potpisuje pjesme Mjesec, Ljeto počinje, Prijatelj, Zmaj, Čudno, dok autorski potpisuje veliki hit-singl Daleko.
Kao samostalna izvođačica snimila je brojne duete sa izvođačima kao što su Rade Šerbedžija, grupe Pavel i Noxin... Veliki uspjeh postiže duetom s Nenom Belanom i pjesmom Tvoj glas za koju 2016. osvajaju nagradu Porin u kategoriji najbolje vokalne suradnje.
2015. godine stječe veliku popularnost sudjelovanjem u drugoj sezoni TV emisije Tvoje lice zvuči poznato.
2016. godine singlom Budi jak započinje samostalnu glazbenu karijeru. Prvim samostalnim albumom „Kada ne bih imala strah“ dobiva brojne pozitivne recenzije kritičara i vrlo topao prijem kod publike.