Ruša je slutila

Kazališna predstava 24.03.2020. | utorak Knjižnica Voltino Početak događanja: 18 sati Odjel za djecu i mladež
Uz Međunarodni dan rijeka djeca iz D.V. "Grigora Viteza" izvest će kazališnu predstavu prema slikovnici Tamare Bakran u utorak, 24.3.2020. u 18 sati.

Predstavit ćemo slikovnicu „Ruša je slutila“ Tamare Bakran nominiranu za nagradu Libar za vajk 2017 . Kako je Ruša slutila da ju izvan kuće čeka pustolovina, tako mi slutimo da ćete uživati u našoj interpretaciji ove priče. Ova nježna i bajkovita priča, poručuje nam da svijetom koračamo hrabri, spremni prihvatiti nova iskustva i životne čarolije. Uljuljkat ćemo se u zelenilo ilustracija Margarete Peršić, koja je inspiraciju našla u magiji rijeke Krke. Upravo Roški slap će u priči postati mjesto susreta malene djevojčice Ruše i riječnog kralja Azura, a velika zelena rijeka predstavlja najljepši tok Krke, na kojem je smješten Nacionalni park Krka, sa svojim iznimnim i višestrukim prirodnim vrijednostima.
Poslove pripreme dijele odgajateljice: Ines Kubelka, Marina Corelj, Monika Adžaga i Mirta Pucek.
U predstavi glume, pjevaju i recitiraju polaznici D.V.  Grigora Viteza iz skupina „Leptirići“ i „Lavići“ a s nama će se veseliti i vrijedna ritmička skupina sa voditeljicom Ivančicom Krmpotić.(Mirta Pucek)