Financijska pismenost osnovnoškolaca u virtualnom okruženju

Radionica 20.04.2020. - 31.05.2020. Knjižnica Voltino Ekonomska klinika
Interaktivne radionice za učenike osnovne škole u Knjižnici Voltino prije pandemije koronavirusa održavali su članovi Ekonomske klinike, neprofitne udruge studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.
Cilj radionica je razvoj financijske pismenosti djece kroz educiranje o osnovnim financijskim i ekonomskim pojmovima, kao i o važnosti štednje, pravilnog raspolaganja dobrima te pametnog odlučivanja o kupovini. Djecu osnovnoškolske dobi uči se o razlici između potreba i želja, pojmovima novac, valute, kartice i kredit te o važnosti štednje i racionalnog odlučivanja o kupovini.
Kako bismo nastavili s edukacijom tim Ekonomske klinike osmislio je puno materijala koje roditelji mogu djeci kod kuće isprintati te ih djeca mogu riješiti. Radi se o edukativnim igrama na teme koje bismo inače odrađivali kroz radionice. Materijale objavljuju srijedom na službenoj Facebook stranici https://www.facebook.com/ekonomskaklinika/ pa pozivamo svu zainteresiranu djecu da im se pridruže u edukativnim igrama za podizanje financijske pismenosti.