Umjetnost kroz spoj fotografija, skulptura i crteža

Izložba 08.03.2021. - 06.04.2021. Knjižnica Voltino Zvjezdana Horvatić
U izlozima knjižnice postavljena je izložba fotografija s motivima iz prirode, a u prostoru knjižnice izložba skulptura i crteža, autorice Zvjezdane Horvatić.
Posebnost ove izlozbe je skulptura - Sretna žaba (Chan Chu ) koja po kineskoj tradiciji i Feng Shui pravilima donosi novčiće svojim vlasnicima.

Zvjezdana Horvatić rođena je u Zagrebu, gdje sada živi i radi. Završila je Učiteljski Fakultet u Zagrebu. Još od studentskih dana zanimala ju je fotografija. Bavila se amaterski fotografijom u „Foto-sekciji“ studenskog kluba KSET, gdje je završila osnovni tečaj fotografije. Kako kaže : “Svaka fotografija je jedna priča.“ 
U zadnje vrijeme svoj kreativan duh, uz crtanje,usmjerila je na izradu malih kiparskih skulptura od gline. Usavršavala se kroz radionice kiparstva u Školi crtanja i slikanja Atelier Sellier u Zagrebu gdje je naučila osnove, te na raznim seminarima i privatnim podukama. Motivi skulptura su različiti, voli slobodu izražavanja, te smatra da svaka skulptura ima svoj individualni karakter. Svoje skulpture doživljava kao svoju intimu, smatra da svaki čovjek, umjetnik, vidi i osjeća svojim očima, dodirom, pokretom, bojom.
U svom svakodnevnom radu spaja umjetnost, te znanja i vještine koje je usvojila kroz edukaciju za Ekspresivnu art terapiju.
Prvu izložbu imala je u KGZ Novi Zagreb u Sloboštini.
Veseli se svakom novom izazovu i suradnji.