Pas koji je nosio petarde na leđima

Izložba 02.02.2022. - 28.02.2022. Knjižnica Voltino Odjel za odrasle Udruga ljubitelja stripova StripOs i Udruga obitelji djece s autizmom DAR
Strip "Pas koji je nosio petarde na leđima" nacrtala su djeca s poremećajem iz spektra autizma. Tekst nas uči što je autizam, a tajna poruka koju prenosi je da se djeca s teškoćama u razvoju boje pucanja petardi. 
Nacrtanim stripom, Udruga ljubitelja stripova StripOs iz Osijeka omogućila je djeci s autizmom direktno sudjelovanje u kulturnim aktivnostima.

Pogledajte izložbu u Knjižnici Voltino i preuzmite svoj primjerak stripa, a u Knjižnicama grada Zagreba potražite literaturu koja progovara o autizmu.

U svijetu koji nas okružuje žive ljudi različitih boja, oblika, izgleda, ponašanja. Različiti smo i po tome što smo dobili pri rođenju. Brojne su osobe rođene zdrave i bez većih problema. No, postoje i djeca koja su zbog ovih ili onih razloga rođena s nekom vrstom poremećaja. 
Jedan je od takvih poremećaja i autizam. Sva djeca, mladi i odrasli s autizmom različiti su, kao i sve druge osobe na svijetu. Zato se i taj poremećaj naziva poremećaj iz spektra autizma (skraćemo PSA).

Izložba je dio projekta Knjižnica grada Zagreba Knjižnica širom otvorenih vrata.

Udruga obitelji djece s autizmom "Dar" - Home | Facebook
STRIPOS – Udruga ljubitelja stripova StripOs Osijek