AI kataklizma: SF ili stvarnost?

Predavanje 23.04.2024. | utorak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 19:30 Studijska čitaonica Adrian Satja Kurdija
Kakva nas budućnost očekuje s umjetnom inteligencijom? Koliko će biti moćna i hoće li brinuti za našu dobrobit? Zašto neki od vodećih AI stručnjaka upozoravaju na kataklizmu? Koji su mogući scenariji i ima li nade za čovječanstvo?

U Noći knjige na razgovor o intrigantnim temama koje obuhvaćaju (ne)vjerojatne aspekte umjetne inteligencije dolazi nam dr. sc. Adrian Satja Kurdija, docent na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.
 
Adrian Satja Kurdija rođen je 1991. godine i živi u Zagrebu. Završio je računarstvo i matematiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, a doktorirao računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, gdje radi kao docent. Osim nastavnog i znanstvenog rada, bavio se izradom zadataka za informatička natjecanja i koautor je priručnika Algoritmi u Pythonu. U slobodno vrijeme bavi se pisanjem, a razmišljanja objavljuje na blogu (Blogaritam.com).