Udruga Perspektiva: Upoznajmo se

Predavanje 19.04.2024. | petak Knjižnica Tina Ujevića Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle

O projektu UPOZNAJMO SE = TE PENĐARKERAS AMEN


Predstavljamo vam projekt koji na kreativan i dosjetljiv način afirmira Rome kao manjinsku zajednicu koja značajno doprinosi i obogaćuje hrvatsko društvo i koja zaslužuje ravnopravan položaj sa svim drugim zajednicama u društvu. Ova afirmacija Roma će doprinijeti većem uključivanju Roma u sve pore društva i jačanju sudjelovanja Roma u procesima odlučivanja u društvu.

 
Projekt gradi i jača pozitivnu sliku Roma u hrvatskom društvu i doprinosi smanjenju stoljetne diskriminacije istih. Projekt predstavlja romsku kulturu i tradiciju u najboljem svjetlu istovremeno je povezujući s hrvatskom kulturom i umjetnošću. Projekt s jedne strane upoznaje većinsko stanovništvo i druge manjine s romskog kulturom i time doprinosi povezivanju s istom, upoznavanju iste i razbijanju predrasuda prema Romima, a s druge strane radi na jačanju romskog identiteta kod pripadnika romske manjine.


Povodom obilježavanja Svjetskog dana Roma, naš predavač će biti profesor Ljatif Demir, koji ujedno predaje na Filozofskom fakultetu u Zagrebu koji će sudionicima predstaviti romski jezik, tradiciju i kulturu. 
 

Udruga Perspektiva