Filmska srijeda: Stvaralački postupci u ostvarivanju filma - filmska izražajna sredstva s analizom primjera i prepoznavanjem

Projekcija 24.04.2024. | srijeda Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 18:00 Multimedijalna dvorana Marina Zlatarić, prof.
Foto: Freepik - bit.ly/3J0KYXc
Na interaktivnom predavanju Marina Zlatarić će nas voditi kroz filmska izražajna sredstva (uvodni dio s primjerima i kratki film), te će iza toga biti prikazani kratkometražni filmovi različitih rodova s analizama.
Marina Zlatarić je profesorica hrvatskog jezika i književnosti. Voditeljica je školske filmske skupine OŠ Bartola Kašića u Zagrebu, s kojom je osvojila niz domaćih i stranih nagrada, a bavi se i eksperimentalnim filmom. Multimedijski orijentirana, pokretala je i vodila radijske, novinarske, literarne i dramske skupine, vodila medijske seminare i radionice za profesore te je samostalna autorica mnogih vrijednih i nagrađivanih filmova.
Predavanje je dio ciklusa Filmska srijeda organiziran u okviru projekta Filmska pismenost u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom.