Filmska srijeda

Radionica 24.04.2024. | srijeda Knjižnica Medveščak Početak događanja: 12:30 OŠ "Dr. Ivan Merz"
Interaktivna radionica profesorice Margarete Đordić o filmskim rodovima za učenike drugog razreda OŠ Dr. Ivan Merz u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom.
Učenici će pogledati jedan kratkometražni animirani, dokumentarni i igrani film. Nakon projekcije usmjerenim pitanjima usvojit će osnovne teorijske pojmove koji se odnose na filmski jezik te će naučiti razlikovati tri filmska roda. Radionica je osmišljena tako da potiče učenike u izražavanju vlastitih zapažanja.

Margareta Đordić (1989.) diplomirala je kroatistiku i talijanistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radi kao nastavnica Hrvatskoga jezika u XVI. gimnaziji, gdje vodi i filmsku grupu. Vanjska je suradnica Hrvatskoga filmskog saveza na obrazovnim i revijskim programima. Doktorandica je Poslijediplomskoga doktorskog studija znanosti o književnosti, teatrologije i dramatologije, filmologije, muzikologije i studija kulture Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Dobitnica je nagrade MZO-a za jednog od najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika 2021./2022.
 
 

https://havc.hr/