Zagrebu za rođendan

Izložba 29.04.2024. - 02.06.2024. Knjižnica Sesvete Odjel za djecu i mlade - Pano
Povodom Dana grada Zagreba (31. svibnja) u Knjižnici Sesvete postavljena je izložba likovnih i literarnih radova učenika OŠ Ivana Granđe, Soblinec pod nazivom Zagrebu za rođendan. 

"Izložba radova učenika i učenica 4.a razreda Osnovne škole "Ivana Granđe" Soblinec posvećena je našem glavnom gradu povodom njegovog rođendana, ali i svim njegovim stanovnicima, ulicama, parkovima, trgovima koji ga krase.

Učenici i učenice naše škole tijekom cijele godine marljivo uče i istražuju o gradu Zagrebu, sudjeluju na kreativnim radionicama i čitaonicama u sklopu školskog projekta „Slikovnicom po gradu“ te nakon pročitanih slikovnica, kvizova i učenja, izrađuju maleni 3D grad Zagreb na način na koji ga oni vide, ne zaboravljajući na najvažnije simbole našeg grada. Na taj način na ovoj izložbi „Zagrebu za rođendan“ možete vidjeti sve divne građevine, spomenike, fontane, vozila i simbole našeg grada, od šestinskog kišobrana preko plavih tramvaja pa sve do televizijskog tornja na Sljemenu.

Uz 4.a razred, našu izložbu su čestitkama gradu Zagrebu upotpunili i ostali četvrti razredi naše škole, kao i šesti i sedmi razredi.

Vjerujemo da će biti prepoznata kreativnost, radost, strpljenje i trud koji su učenici uz podršku svojih učitelja ugradili u izložene radove, te će neke od korisnika knjižnice izložba potaknuti da i sami što prije posjete najljepše znamenitosti našeg grada, prošeću zagrebačkim ulicama, provozaju se tramvajem ili provedu vikend u prirodi na Sljemenu. Jer upravo je to našem Zagrebu najljepša čestitka, stanovnici koji ga vole, cijene i posjećuju."
 
Voditeljice projekta:
Mirta Combaj Ujlaki, prof. njem. jezika
Elena Majstorović, učiteljica razredne nastave i razrednica 4.a razreda