Izumrli divovi Hrvatske

Predavanje 09.05.2024. | četvrtak Knjižnica Ivane Brlić Mažuranić Početak događanja: 10:45 Dječji odjel
Za učenike četvrtih razreda OŠ Lovre pl. Matačića održat će se predavanje i radionica na temu Izumrli divovi Hrvatske. Učenici će imati priliku proučavati originale i replike fosila te saznati sve o  životinjama koje su u davnoj geološkoj prošlosti živjele i izumrle na području Hrvatske, kao što su megalod, zagrebački kit, dinoterij, iguanodon, vunasti mamut, stepski bizon, vunasti nosorog, špiljski medvjed, špiljski lav. 

Radionicu će voditi Renata Brezinščak i Petra Šparica.

Dr. sc. Renata Brezinščak, dipl. ing. geologije, muzejska savjetnica za geologiju u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju. Radi na programima za posjetitelje muzeja te na programima predstavljanja muzeja, njegove djelatnosti, građe i izložbi. Surađuje s brojnim obrazovnim i kulturnim ustanovama na promicanju muzeja i geološke struke, kroz likovne i istraživačke radionice, predavanja, izložbe za djecu i mlade itd. Autorica je nekoliko samostalnih izložbi, publikacija i slikovnica (Geološka slovarica), interaktivnog, multimedijalnog CD-ROM-a (Zagonetna zemlja), brošura (Tajanstveni svijet geološke prošlosti), muzejskih memorablija itd. 

Petra Šparica, dipl. ing. geologije, zaposlena je kao muzejska pedagoginja u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju. Obavlja redovite poslove za organizirane grupe posjetitelja, aktivno sudjeluje u organizaciji i realizaciji muzejskih pedagoških programa kao što su stručne i kreativne radionice u muzeju i izvan njega. Samostalno je osmislila uspješne programe za djecu i mlade.