Andrea Petrlik Huseinović: ilustracije iz autorskih slikovnica

Izložba 07.05.2024. - 03.06.2024. Knjižnica Špansko-jug Andrea Petrlik Huseinović
U našoj Knjižnici možete tijekom svibnja razgledati opus višestruko nagrađivane ilustratorice i autorice dječjih slikovnica Andree Petrlik Huseinović.

Andrea Petrlik Huseinović rođena je 1966. godine u Zagrebu. Maturirala je u Školi primijenjenih umjetnosti u Zagrebu, smjer grafike. Diplomirala je grafiku u klasi profesora Ante Kuduza 1990. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od sredine osamdesetih bavi se ilustracijom, a do danas je ilustrirala tridesetak slikovnica za američke i britanske izdavače. Uz ilustriranje bavi se i pisanjem.

Andreina mama bila je ilustratorica. Radila je u Školskoj knjizi prvo kao likovna urednica u Smibu, a kasnije na Odjelu nastavne opreme. Andrea kaže za sebe da je praktički odrasla u Školskoj knjizi, družeći se s piscima, ilustratorima, urednicima, lektorima i, razumljivo, obožavala je taj svijet.
 
„Tada sam mislila da ću kad narastem samo ilustrirati. Nisam ni sanjala da ću jednog dana i pisati za djecu i izdavati knjige za djecu. Sve me to oblikovalo  u ovo što sam danas. 3 u 1. ilustratorica, književnica i nakladnica.”
 
Više o Andrei Petrlik Huseinović pročitajte na ovoj poveznici.