Indija

Predavanje 22.05.2024. | srijeda Knjižnica Medveščak Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle, Trg žrtava fašizma 7 Iva Bunčić Stanković
Iva Bunčić
Gošća je Iva Bunčić Stanković s kojom ćemo proputovati sjever Indije - gradove Delhi, McLeod Ganj, Jodhpur, Jaipur, Udaipur, Agra, Amritsar, Pushkar i Rishikesh.

Iva Bunčić svestrana je knjižničarka, koja se dugi niz godina bavila kazalištem i dramskom pedagogijom, a trenutno pjeva u hard rock bendu te vodi projekt Drugi pogled koji je usmjeren na temu migranata i izbjeglica te ulogu knjižnice u njihovoj integraciji u društvo.

Iva voli putovati, dosad je posjetila Nepal, Tajland, Hong Kong, Jordan i Indiju. Na sjeveru Indije prošla je gradove Delhi, McLeod Ganj, Jodhpur, Jaipur, Udaipur, Agra, Amritsar, Pushkar i Rishikesh. Neke od najzanimljivijih priča s putovanja vezane su za noćno putovanje vlakom, sudjelovanje na Holi festivalu i posjet Hramu majmuna, no avantura je i sama šetnja ulicama Delhija - automobili, skuteri, rikše, krave, psi, majmuni, ljudi - sve u isto vrijeme na istom mjestu.

Iva bi voljela zainteresiranoj publici dočarati sve šarenilo boja, mirisa, zvukova i okusa autentičnih za Indiju te neke od vas inspirirati za posjet toj predivnoj i raznolikoj zemlji.

Zbog ograničenog broja sjedećih mjesta, primamo predbilježbe na telefon 01/4611 481, putem maila knjiznica.medvescak@kgz.hr ili uživo.