Naša mala knjižnica: Zvuk

Predstavljanje knjige 20.05.2024. | ponedjeljak Knjižnica Voltino Početak događanja: 10:30 Odjel za djecu i mlade
Naša mala knjižnica

NAŠA MALA KNJIŽNICA međunarodni je projekt nastao na inicijativu slovenske izdavačke kuće KUD Sodobnost prije petnaestak godina. Pažljivim odabirom autora, ilustratora i njihovih  djela, projekt NMK je u Sloveniji u kratkom vremenu postao vrlo popularan i hvaljen. 

Hrvatska izdavačka kuća Ibis grafika započela je suradnju na projektu 2018. godine, kada je Naša mala knjižnica po prvi puta stigla u hrvatske škole i vrtiće. Ponudom zanimljivih knjiga i raznih kreativnih zadataka u Kreativnim knjižicama, NMK je već u drugoj godini provođenja brojio gotovo dvostuki broj prijavljenih škola, vrtića i knjižnica.

Ove školske godine jedna od autorica koja se obrađuje u sklopu Naše male knjižnice je Gülşah Yemen, turska učiteljica predškolskog odgoja. U slikovnici "Zvuk" autorica kroz kratke i jasne rečenice opisuje kako je svijet oko nas prepun zvukova koji nam se nude na uživanje, a mi ih često zanemarujemo. Slikovnica može poslužiti kao pomagalo za razvoj senzorne percepcije kod djece: kroz nju uče uočavati zvukove koji nas okružuju te ih razlikovati.  

Više na poveznici: https://nasamalaknjiznica.hr/zvuk-23/.