Knjižnica Jelkovec

Aktivnosti za odrasle

ŠAHOVSKE RADIONICE

Ova grupa uključuje i stariju dobnu skupinu premda bazu grupe čine tinejdžeri. Cilj grupe je razvijanje što većeg interesa učenika i ostalih članova za igranje ove igre, osim toga grupa nastoji omogućiti svojim članovima stjecanje osnovnih i naprednih šahovskih znanja.
Osnovni cilj same igre je matiranje protivnika ili prisiljavanje na remi, kad smo pred porazom borimo se za neriješeno stanje.

U ovoj grupi korisnici mogu naučiti:

- kretanje šahovskih figura
- vrijednost šahovskih figura
- šahovska otvaranja
- matove
- zanimljive šahovske probleme, koje će onda sami pokušati riješiti
- šahovski humor

Osim toga korisnici će imati mogućnost sudjelovanja na turnirima koji se organiziraju u prostorima Knjižnice.


 
ČITATELJSKI KLUB ZA ODRASLE
 
Prošle godine osnovali smo Čitateljski klub za djecu te Čitateljski klub za mlade u sklopu mreže čitateljskih klubova, koji se pod zajedničkim nazivom ČITAFORA održavaju u četiri knjižnice na području Sesveta:  Knjižnici Sesvete, Knjižnici Jelkovec, Knjižnici Selčina i Knjižnici Dubec. Odlučili smo da je vrijeme da i odrasli pokažu svoju strast za čitanjem i upuste se u razgovor o pročitanom. Saznajte što drugi misle o onome što ste čitali i recite nam što Vi mislite. Zašto vaš susjed ne voli knjigu koja je vama divna?

Čitamo jednu knjigu mjesečno i na sastanku kluba razgovaramo o knjizi koju smo taj mjesec čitali. 
Ako želite sudjelovati javite nam se na: knjiznica.jelkovec@kgz.hr.
Prvi sastanak održati će se u listopadu, a datum susreta ćemo odrediti u dogovoru sa budućim članovima čitateljskog kluba.
 


RASPORED  AKTIVNOSTI