Knjižnica Jelkovec

Usluge
POSUDBA GRAĐE
 
Većina građe dostupna u slobodnom pristupu, što znači da traženi naslov korisnik može samostalno pronaći na policama koje su dostupne članovima. Na policama je građa raspoređena po UDK sustavu a ukoliko je korisnicima potrebna pomoć prilikom potrage za određenom jedinicom građe na raspolaganju Vam uvijek stoji dežurni informator.

Signatura je oznaka koju imaju sve knjige u Knjižnici, a po kojoj su složene na policama. Kad tražite neku knjigu prepišite signaturu iz kataloga na papirić. Primjer:

Janko Polić Kamov, Pobunjeni pjesnik

886.2-8 POLIĆ po

PIN

U bilo kojoj knjižnici grada Zagreba možete dobiti osobni PIN, te koristeći PIN i broj članske iskaznice koristiti ZaKi Book aplikaciju ili pristupati internetu u Knjižnicama grada Zagreba.
 
POSTANITE e-GRAĐANI UZ POMOĆ KNJIŽNIČARA
 
U Knjižnici Jelkovec možete besplatno pristupiti Središnjem državnom portalu korištenjem čitača elektroničke osobne iskaznice koji omogućuje prijavu u sustav s najvišom sigurnosnom razinom e-Građani te besplatno tiskati dokumente, kao i dobiti poduku o korištenju elektroničkih usluga javne uprave. 
 


RAČUNALA ZA RAD I PRISTUP INTERNETU
 
Želite se opustiti te u miru i tišini surfati webom, napisati zadaću, izraditi prezentaciju ili urediti životopis? Sve je to dostupno korisnicima Knjižnice na ukupno 5 računala na dva kata. Članovima Knjižnice dostupan je besplatan pristup internetu u trajanju od pola sata dnevno, uz mogućnost nadoplate od 0,50 eura za još pola sata.


KONZOLA PLAYSTATION 4
Na Odjelu za djecu i mlade svi korisnici Knjižnice mogu besplatno koristiti igraću konzolu Sony Playstation 4. 


ČITAONICA NOVINA I ČASOPISA
 
U čitaonici možete čitati dnevne novine (Jutarnji list, Večernji list, Sportske novosti i Novi list) i časopis (Globus) koje nabavlja naša Knjižnica. Na odjelu za odrasle Vam je na raspolaganju i Večernji list online.
Na Odjelu za djecu i mlade dostupni su časopisi Ok, Modra Lasta, National Geographic (stariji brojevi), Smib, Radost, Priroda, Putovanja, D&D.

STUDIJSKA ČITAONICA
 
Ako tražite mjesto za grupni rad u mirnom i opuštajućem okruženju možete rezervirati studijsku čitaonicu u ćete imati pristup relevantnim informacijskim izvorima.


SAMOZADUŽIVANJE I SAMORAZDUŽIVANJE
 
Upute za korištenje self check uređaja:

Zaduživanje:
1. Postavite člansku iskaznicu ispod Bar-code čitača
2. Pričekajte dok uređaj očita iskaznicu a zatim ju maknite
3. Postavite dokumente na prostor za očitavanje RFID čipova
4. Pričekajte dok uređaj ne očita sve dokumente (zelena oznaka uz identifikator dokumenta)
5. Ukoliko je potrebno, ponovite postupak za neočitane dokumente (crvena oznaka)
6. Uklonite dokumente
7. Isprintajte potvrdu posudbe pritiskom na gumb "ISPIŠI POTVRDU" na ekranu
8. Provjerite jesu li svi dokumenti zaduženi (kod glazbe i multimedije s više CD-a/DVD-a u jednoj spremnici potrebno je očitati svaki CD/DVD posebno)


Razduživanje:
1. Postavite člansku iskaznicu ispod Bar-code čitača
2. Pritisnite gumb "POVRAT" na ekranu uređaja
3. Postavite dokumente na prostor za očitavanje RFID čipova
4. Pričekajte dok uređaj ne očita sve dokumente (zelena oznaka uz identifikator dokumenta)
5. Ukoliko je potrebno, ponovite postupak za neočitane dokumente (crvena oznaka)
6. Uklonite dokumente
7. Isprintajte potvrdu posudbe pritiskom na gumb "ISPIŠI POTVRDU" na ekranu
8. Provjerite jesu li svi dokumenti razduženi (kod glazbe i multimedije s više CD-a/DVD-a u jednoj spremnici potrebno je očitati svaki CD/DVD posebno)

Uređaj neće htjeti zadužiti dokumente ukoliko u knjižnicama KGZ-a imate dug, ukoliko ste prešli limit broja dokumenata, ukoliko dokumenti nisu za slobodnu posudbu ili ukoliko Vaše članstvo nije valjano. U slučaju bilo kakvog problema, molimo Vas da se obratite djelatnicima za posudbenim pultom.


MULTIMEDIJALNA DVORANA
 
Opremljena platnom i prezentacijskim projektorom služi za održavanje predavanja, tribina, koncerata te edukacijskih radionica i tečajeva. 

Više informacija i česta pitanja korisnika možete pronaći na linku.