Dubravko Kastrapeli: Sve j počivalo i mirovalo

Izložba 29.02.2024. - 26.03.2024. Gradska knjižnica Početak događanja: Otvorenje izložbe 29. veljače 2024. u 19 sati Galerija Kupola, 3. kat
Program predstavljanja hrvatskih ilustratora

"Poezija Drage Gervaisa zauzima posebno mjesto u mojem srcu. Kratkoća i jasnoća izraza kojima nepogrešivo dočarava svakodnevni trenutak u životu, riječi prožete iskrenim i dubokim suosjećanjem prema likovima opisanim u pjesmama kod svakog čitanja me iznova iznenađuje i po tko zna koji put oduševljava. Bez obzira opisuje li tragične ili komične trenutke u životu, Gervais svojim likovima pristupa s puno ljubavi i razumijevanja. Ilustriranju Gervaisovih pjesama, ne želeći se ograničavati, pristupio sam kroz igru te bih istu pjesmu ilustrirao u nekoliko tehnika, pa i po nekoliko puta."


Dubravko Kastrapeli surađivao je s mnogim izdavačima te ilustrirao brojne knjige i udžbenike. Zadnjih petnaestak godina usmjerio se na ilustriranje njemu dragih književnih djela: Cervantesovog “Don Quijotea” i djela Marina Držića, što je urodilo suradnjom s Domom Marina Držića iz koje su nastali stripovi “Novela od Stanca” i “Dundo Maroje”. 

Fotografije s otvorenja izložbe

Kvartura, Z1 televizija, 2. 4. 2024.