Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige 15.10.2020. - 15.11.2020. KGZ

Mjesec hrvatske knjige 2021.

Mjesec hrvatske knjige ove će se godine održati u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja.
 
Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige 2021. na 1. sjednici, održanoj 14. travnja 2021. godine, odlučio je da se u fokus ovogodišnje manifestacije stave hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom!
Svečano otvorenje manifestacije održat će se u Požegi 15. listopada 2021. godine.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja ove godine nosi naziv 6 autora traži čitatelja, a detaljne informacije o kvizu bit će objavljene na mrežnoj stranici https://www.mhk.hr/kviz/.

Objavljen je i Natječaj za vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2021., koji je bio otvoren do 31. svibnja 2021. godine.  

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, a organizator Knjižnice grada Zagreba.
 
Sve novosti o Mjesecu hrvatske knjige 2021. pratite na mrežnim stranicama manifestacije – www.mhk.hr.

Manifestaciju prate tiskani materijali (plakati, programske knjižice, bookmarkeri, pozivnice) za koje se raspisuje javni natječaj, a rješenje se primjenjuje i na mrežnu stranicu i društvene mreže te na platnene vrećice.
Od 30. travnja do 31. svibnja 2021. godine na Natječaj za vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2021. pristiglo je 10 prijava od 6 autora.
Povjerenstvo, koje je imenovao Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige 2021., odabralo je dva najbolja vizualna rješenja pristigla na natječaj.

1. nagrada: rješenje Vedrane Korda
2. nagrada: rješenje Ide Sinovčić 

Autoricama nagrađenih radova čestitamo, a ostalima zahvaljujemo na sudjelovanju!

Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, kroz raznovrsne i mnogobrojne programe promiče kultura čitanja i pisanja kao izrazito važnih društvenih vrijednosti.