Sudjelovanje Knjižnice Voltino na FIRST Lego league 2019.

Izložba 25.01.2019. - 27.02.2019. Knjižnica Voltino
Izložba prikazuje fotografije s održanih radionica robotike našeg tima "10 volti", plakate s projektom na zadanu temu svemira te Svemirsku knjižnicu s kojom smo se predstavili na natjecanju.
Knjižnica Voltino, u suradnji s udrugom Neki novi klinci a uz potporu Američkog kutka, Grada Zagreba i poduzeća Končar odlučila se ove godine na sudjelovanje u  First Lego ligi.  FLL je međunarodni, multidisciplinarni istraživački program kojim se želi u djeci probuditi znanstvenike koji će promišljati o problemima oko sebe i tražiti način kako ih riješiti. Promiče znatiželju, kreativnost, zajedničko učenje i timski rad. Osim toga, kroz igru djeca razvijaju i jačaju tehničku pismenost i logički način razmišljanja, moderne tehnologije koriste u humane svrhe, a kroz atraktivne robote koje moraju osmisliti na učinkovit i zabavan način uživaju u znanosti.
Cilj uključivanja u ovaj projekt bio nam je upoznati djecu  s novim tehnologijama te im ponuditi  zanimljive, poučne i korisne usluge i knjižnicu predstaviti kao središnje mjesto za stjecanje novih znanja i informacija.
Ponosni smo na sve članove našeg tima koji su uspjeli hrabro prevladati sve izazove, te se kao jedina ali i prva ekipa iz knjižnica predstaviti na Lego ligi 2019.