Vlasta Pastuović Aleksić: Fragmenti radosti

Izložba 05.03.2012. - 02.04.2012. Knjižnica Špansko-jug Vlasta Pastuović Aleksić
„Vlasta Pastuović Aleksić je umjetnica koja stvara izmaštano bogatstvo segmenata prirode , šuma, drveća, cvijeća koji nam ispovijedaju njene tajne skivene u ljepoti stvaralačkog zanosa. A ljepota i postoji zato što voli da se nju promatra. Fragmenti su koloristički oblikovani i posloženi tako da stvaraju oblikovanu ravnotežu u odnosima slobodne forme i krajolika. Njena slikarska arhitektonika sadrži dijelove spontane igre, a razumijevanje slike je jasno i puno emocija koje prenosi svojim razvedenim paletama boja. Složeni i povezani listovi jeseni ili pak prekrasni vrtovi i aleje njenih proljeća vode nas u zamišljene krajolike gdje se kriju neke tajne koje čekaju da budu otkrivene. U vrtovima njenog cvijeća su jasni zvukovi i opojni mirisi  ruža, jasmina, tulipana, makova. U ugodi nježnosti, u pomirenju čovjeka i prirode , u ljepoti raskošnog Vlasta Pastuović Aleksić sagradila je svoj svijet likovnosti i umjetničke ekspresije. Njen likovni izraz upravo naglašava osjećajnost, ljudskost i stvara čarobno strujanje koje nas nježnim rukama nosi u radosne svjetove  gdje se predani divimo ljepoti postojanja i življenja. „ 
 
 V. Gašparin
 
 
Vlasta Pastuović Aleksić rođena je 1963. godine u  Sisku. Studirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, godinu dana živjela i radila u Londonu. Prvu likovnu naobrazbu stječe u Centru za likovni odgoj grada Zagreba (keramika/crtanje/kiparstvo/.
Bavi se keramikom, slikanjem i kolažem.
Priredila je osamnaest samostalnih izložbi slika (Hrvatska/Francuska) i sudjelovala na mnogobrojnim žiriranim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu (Francuska, USA-New York). Sudionica je brojnih likovnih kolonija u zemlji, te bilježi nekoliko studijskih putovanja (Italija, Austrija, Njemačka).
Članica  je  Hrvatskog društva likovnih umjetnika - HDLU, Zadruge likovnih umjetnika Hrvatske - LIKUM, Hrvatskog keramičarskog udruženja - KERAMEIKON iz Varaždina i  Udruge likovnih stvaralaca Zaprešića  - ULSZ.
Slike joj se nalaze u stalnim postavama gospodarskih ustanova, te u privatnim zbirkama u zemlji i inozemstvu (Njemačka, Italija, Francuska, Danska, USA, Kanada, Australija, Rusija).
 
Kontakt:
Trg Franje Tuđmana 5
10290 Zaprešić
Mob. 091/569 2847
e-mail: vlastapastuovic@gmail.com
web: Art of Vlasta (Facebook)