Dječja knjižnica "M2"

O natječaju
  • Projekt: I. fotografski natječaj u Dječjoj knjižnici "M2"
  • Trajanje projekta: 14.3.-14.5.2021.
  • Provedba projekta: 14.2.-23.4.2021.
  • Nositelj projekta: Dječja knjižnica "M2" - Knjižnice grada Zagreba
  • Voditeljice i idejne začetnice projekta: dječje knjižničarke Vedrana Čavajda i Ana Tomašević


U 2021. Godini čitanja odlučile smo pokrenuti fotografski natječaj kojim smo željele potaknuti djecu i mlade na razmišljanje o knjigama i čitanju na pozitivan i neposredan način.

Cilj natječaja je bio potaknuti djecu od predškolske do srednjoškolske dobi na dodir s knjigom u bilo kojem smislu, od posudbe do čitanja, odlaska u knjižnicu ili istraživanja sadržaja vlastite kućne biblioteke.

Glavni cilj projekta je poticanje čitanja kod djece i mladih putem njima bliske i lako dostupne tehnologije (mobitel, fotoaparat, tablet). Uporabom takve tehnologije lako će izraziti svoju kreativnu zamisao i uobličiti je u fotografiju. 

Ovakav projekt svojim aktivnostima doprinosi socijalnom, intelektualnom i emocionalnom razvoju djece i mladih. Razvija kritičko mišljenje, kreativnost, informatičku i čitateljsku pismenost te potiče na međugeneracijsko učenje i razmjenu iskustva.

Važno je istaknuti kako će projekt motivirati djecu i mlade da vlastito slobodno vrijeme posvete knjizi, čitanju i promišljanju o važnosti čitanja.